Прикордонники-новобранці Херсонського загону склали присягу (фото)

20 Листопада 2020, 15:14

20 листопада, в управлінні Херсонського прикордонного загону 12 військовослужбовців, які нещодавно вступили до лав прикордонної служби, урочисто склали присягу на вірність народу України.

Про це повідомляють у ДПСУ.

Розпочався захід з виконання Державного Гімну України та підняття Державного Прапору. Кожен військовослужбовець урочисто присягнув сумлінно та чесно виконувати свій службовий обов’язок.

Херсонський прикордонний загін охороняє ділянку державного кордону, що включає адміністративні території у межах Миколаївської та Херсонської областей, визначені райони Чорного моря.

До складу загону входять: управління загону, 5 відділів прикордонної служби (ВПС «Миколаїв», ВПС «Херсон», ВПС «Скадовськ», ВПС «Преображенка», ВПС тип «С») та оперативно – бойова прикордонна комендатура «Сиваш».

Прикордонний контроль здійснюється у: 13 – пунктах пропуску, 5 – пунктах контролю, 3 – контрольних пункти вїзду-виїзду “Чонгар”, “Каланчак” та “Чаплинка” на кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Прикордонники продовжують набирати у свої ряди військовослужбовців за контрактом. Майже щодня до окремого регіонального центру комплектування звертається молодь з бажанням долучитися до почесної справи охорони державного кордону, адже прикордонник – престижна професія. Крім того ,прикордонники – контрактники мають можливість кар’єрного зросту, вступу до Національної академії Державної прикордонної служби України.