На Херсонщині зафіксовано черговий мор риби

09 Серпня 2020, 13:05

Державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля встановлено факт загибелі водних біоресурсів на акваторії Дніпровсько-Бузького лиману, в районі с. Софіївка Білозерського району Херсонської області.

Про це повідомляють у Херсонському Рибохоронному Патрулі. 

“Загибель спостерігається на акваторії 1,5 метри в глиб лиману від берегової смуги протягом 2 – х кілометрів.

За попередніми розрахунками, кількість загиблих особин водних біоресурсів складає 1 611 000 особин (бичка, карася та краснопірки).

 

В ході огляду вказаної акваторії спостерігався специфічний колір води та відчувався запах сірководню. Для встановлення причини загибелі водних біоресурсів державними інспекторами відібрані проби води та загиблі особини риб, які будуть передані компетентним органам для проведення повного гідрохімічного та мікробіологічного аналізу відповідно”, – йдеться в повідомленні.

За останній рік це вже другий випадок масової гибелі риби на Херсонщині. Так, в  ранці 3го листопада рибоохорона Херсонської області повідомила про масовий мор риби в районі села Рибальче, що на Дніпро – Бузькому лимані. Спочатку співробітники державного Агенства Рибного Господарства відчули різкий запах сірководню, та вже за декілька годин берега лиману вкрились мертвою рибою. За тиждень причини цього явища так і не вдалось встановити, та науковці вважають що риба загинула в наслідок недостачі кисню в воді.

Подробиці у відео наших кореспондентів: